Taidelaronia Maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär Ämmi, Kaikilla ihmisen oikeuksilla.

Neljäs jonkulainen yksinpuhelu Armon kintereillä

  • Taru Hallikainen, Armon kintereillä, Arktinen Banaani, 2017
    Taru Hallikainen, Armon kintereillä, Arktinen Banaani, 2017

 

Taru Hallikaisen kirjan neljäs luku, Pahan takana on hyvä, Meri Lähteenoksa

________

- kaikila on syynsä tehä niinko tekkee, kaikile voi sanoa, ei ole ihme, että tehit niin ja siinä tullee ääretön hyväksyminen ja ihmisen kuunteleminen. Tuomitteminen ja rankaseminen lähtee jostaki muusta perustastako ihmisen ymmärtämisestä ja kuuntelemisesta, että miksis se tekkee niin.

- pitäs olla suhteellisuuentajua ja kattoa aina 12 eri näkökylmasta yhtä asiaa. On ihan turha riehua yhen yksityiskohan kans tai ainakhaan jatkaa sen kapea-alasen käsityksensä kans. Pikkusen yhen ja saman näkökulman kans kattominen on hedelmätöntä. Ei joha hyvvään.

- minun sisko sannoo ussein, elämä on valintaa. Ja mieki sanon, kannattas harjottaa ittehään siihen, että voin aina valita ainaki oman suhtautumisen ja muutaman näkökulman. 

- tuntteitten pelkääminen on tämän ajan tapa. Tuntteet on tuntteita, niihin kannattaa tutustua, perehtyä omhiin tuntteissiin, omhiin meissä ittessä olehviin muistijälkhiin, muttei niitten kans pitäs lähteä tekehmään mittään. Kannattas tuntteen antaa olla ja aatella, että tältä tuntuu, mutta mikässe tämä asia olikhaan, onko se ees totta, tarttisko oikeasti konkreettisesti ees tehä mithän sen asian kans, haluanko tehä asialle jotaki käytännössä, onko se hyvvää, mitä teen asian kans - tai sitte käsittää, että itte veivasin pääni sisällä koko ongelmanko tuli tunne.

Rakhauella hilkkapien 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Monta näkökulmaa samaan asiaan. Tottahan se on vaikka vain politiikassakin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo politiissaki pitäs puhua tai meän ja medioitten pitäs puhua monipuolisemmin, monista näkökulmista kattoen ja niinko kauempaa, kokonaisuuksia ja asiayhteyksiä yhtä aikaa tutkien.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pitäs olla kärpäsen tai paarman silmät, niin näkisi asiat laajemmin, tai ainakin ihmisen aivot että ymmärtäisi näkemänsä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo pitäs olla aivotko kattoo maailmaa ja politiikkaa.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset