Taidelaronia Maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär Ämmi, Kaikilla ihmisen oikeuksilla.

Kaikki blogit puheenaiheesta Blogit

Miten tallentaisi kirjallista tuotantoaan

Minulla oli joskus kaupunkilehti Tamperelaisessa blogi . Kun kevällä meinasin laittaa sinne kirjoituksen blogia ei löytynyt. Kirjoitukseni oli hävitetty minulle mitään ilmoittamatta.

Harmitti kun kaikista jutuistani ei ollut edes kopiota itselläni.  Äskettäin kaipasin joitakin vuosia sitten kirjoittamani "Onko jääkarhulla oikeuksia" otsikoitua blogipostaustani.  Sekavista tiedostoistani en löytänyt sitä.

Harmitti taas. ihan periaatteestakin.  Onko vapaaehtoisella sisällöntuottajalla mitään oikeuksia? Ei ilmeisesti.

Lempin lumoissa

Aluksi täytyy onnitella kirjailija Minna Rytisaloa ja hänen kustantajaansa (Gummerus) tehokkaasta ennakkomarkkinoinnista. Rytisalon esikoiskirja (Minna Rytisalo: Lempi, Gummerus 2016) julkaistiin virallisesti heinäkuun viimeisellä viikolla, mutta jo kesäkuusta lähtien kirjallisuusblogeissa Lempiä on ylistetty mestariteokseksi. Moni on Lempin lumoissa.

Kustantaja onkin jaellut Lempin ennakkokappaleita ilmeisen anteliaasti. Netin blogiarviot ovat kustantajille kai entistä tärkeämpiä, kun sanomalehtien kirja-arviot ovat ainakin oman näppituntumani mukaan vähentyneet.

Riistakamera kuvauksen haasteet, hyödyt ja kustannukset.

Riistakamera harrastuksena vol2.

No nytkö on aikaa avaan viellä pikkuisen harrastuksen saloja.

 

Ruokinta paikka.

Minulla on ruokinta paikka jossa kulkee lähinnä poroja, hirviä ja kyyhkyjä. Ruokinta paikan sijoitin keskelle metsää suon laitaan. Maan omistajaltahan vaaditaan lupa moiseen toimintaan. Luvan sain helposti isäukon mailla kun harrastelen. Ruokinalla käytän nuolukiveä ja kauraa. Sinänsä harrastus ei ole kallis kun kaikki tarvittava on jo hankittu. Kamerana ruokinalla toimii u.c.m tallentava riistakamera.

Blogistin naama ei ole keskeisintä

Hei Uuden Suomen toimitus,

Silloin, kun jaamme juttujamme Facebookissa, sinne tulee kirjoittajan valokuva näkyviin. Kysymys kuuluu, että miten voisimme korvata kuvan toisella kuvalla, vaikkapa jutun kuvalla tai kuvilla? Ehkä myös kiinnostavien valokuvien takia ihmiset kiinnostuisivat nykyistä enemmän kirjoituksista.

Blogistin naama (varsinkin Vapaavuorossa) ei ole keskeisintä.

Terveisin,

Ana

Editorial de Uusi Suomi:

Vievätkö kirjabloggaajat toimittajilta leivän?

”Hyväksyn, että voin olla lajini viimeisiä edustajia”. Näin sanoi Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko Suvi Ahola torstaina Helsingin kirjamessuilla sähäkässä paneelissa Kriitikot vs. kirjabloggaajat, jossa verkon blogimaailma kohtasi toimittajat.

Bloggariaktivistiksi

Voiko bloggaamisella tienata? Mitä bloggaamalla voi saada aikaan? Tällaisia kysymyksiä heräsi, kun lähes pari kymmentä bloggaamisesta kiinnostunutta ja bloggaamista opettavaa istuivat muutaman tunnin rupeaman blogi-illassa Palmeniassa.

Blogiavaruus tai niin sanottu blogistania on valtava ja blogien lajikirjo laaja. Avaruuden kehittymiseen on mennyt vain noin kymmenkunta vuotta. Onkohan ilmaisukykymme tai -voimamme kehittynyt samaa vauhtia?

Julkaise syötteitä