Taidelaronia Maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär Ämmi, Kaikilla ihmisen oikeuksilla.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lenin

Viro on hoitanut asiansa harvinaisen hyvin

# Viron itsenäistymisen 100-vuotisjuhlan merkeissä on todettava, että Viron historia on kuin etäinen versio Suomen historiasta.  Maiden vaiheissa on joka tapauksessa paljonkin yhteistä.

   Sekä Suomi että Viro ovat olleet Ruotsin ja Venäjän alaisuudessa. Viro on lisäksi ollut Tanskan valtapiirissä. Saksan vaikutus on myös ollut vahvempi ja pitkäaikaisempi kuin Suomessa.  Saksalaiset ovat vuosisatoja olleet Virossa herrakansana alistamassa virolaisia, jotka elivät suoranaisessa maaorjuudessa 1860-luvulle saakka.

Suomea onnisti Pietarin kapinakammareissa 31.12.1917

Suomea onnisti Pietarin kapinakammareissa 31.12.1917

# Olemme taas tulleet vuodenvaihteeseen. Juuri joulukuun ja vuoden viimeinen  päivä on äärimmäisen merkityksellinen myös Suomen kannalta.  Tuolloin nimittäin P. E. Svinhufvud oli Pietarin kaupungissa pyrkimässä vallan kaapanneen Leninin kapinallishallituksen puheille.

Aleksanteri II, Lenin ja Erkki Tuomioja (70)

# Historiantutkija, pitkäaikainen ulkoministeri ja maailmanparantaja Erkki Tuomioja pani komeassa kansanvälisessä konferenssissa alulle verkoston Historioitsijat ilman rajoja (Historians without Borders). Minulla oli ilo ja kunnia olla paikalla tuossa tapahtumassa toukokuun loppupuolella Helsingissä. Teemana oli historian käyttö ja väärinkäyttö.  Kannatan lämpimästi tuota ideaa.

Julkaise syötteitä