Taidelaronia Maailman paras ja ainoa Hilkkapien Onnentyär Ämmi, Kaikilla ihmisen oikeuksilla.

Kaikki blogit puheenaiheesta Satiiri

Naisenkuvia Panu Rajalan tapaan

Panu Rajalan uuden romaanin päähenkilö, Kyrönsarven kunnan verojohtaja Kosti Korvensuo kävelee lounaalle neljän naisen jäljessä, seurailee naisten sääriä ja lanteiden keinuntaa. Korvensuo ei näe mitään erityisen sulokasta:

”Suomalainen nainen kävelee siveästi sipsuttaen tai kuin seipään niellyt seurakuntasisar tai tasajalkaa juntaten kuin entisajan karjapiiat. Mutta ei tarvitse laivailla kuin Tallinnaan, niin johan näkee lumoavia keikuttelijoita ja heidän sensuellia liikehdintäänsä, korkeita korkoja, silkkisukkia, lempeän säihkyviä katseitaan.”

Vastuullisesti vastuuton: Päätöksentekoa kuivaushuoneessa

Oletko koskaan miettinyt, että on asioita, joihin pelkästään osallistuminen on riski? Se päivä koitti, kun uuden asuntoni postiluukusta tuli kutsu asukastoimikunnan kokoukseen. Näin sieluni silmin, kuinka kerrostalossa ahkerasti lapuilla keskustelevat ihmiset olisivat samassa tilassa visioimassa yhtä intohimoisesti takapihan kukkaruukkujen värinyansseista. Tai saisin kuulla elämän suurta draamaa siitä, kuinka naapurista kantautuu korviin taloyhtiön sääntöjen mukaan "tavanomaisen elämiseen" kuulumattomia ääniä ja vielä väärän kellonaikaan.

 

Suomesta hymyn suurvalta

Markku Toivosen satiireissa on paljon hyvää. Parasta on itse teema. Kirjailija esittelee uusia ammatteja, joiden ansiosta työttömyys jää historiaan. Kun lukee sisällysluettelon, odotukset ovat korkealla: Kadunmittaaja, Ammattimainen taputtaja, Virallinen herrasmies, Lautasentyhjentäjä, Lihavien sakottaja, Julkinen poropeukalo, Taivaantähystäjä…Unelmavirkoja?

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä III

Viimeinen eli kolmas osio kaksoissarjakuvasta nimeltään "Riihi hikisin". Aiheen paremman esittelyn löydät kahdesta aikaisemmasta osiosta.

Jos eksyit tähän blogiin sattumalta, kannattaa lukeminen aloittaa ensimmäisestä sarjakuvaosiosta, johon linkki alapuolella (Riihi hikinen).

 

Sarjakuvasarjan osiot Uudessa Suomessa:

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä II

Kolmen pitkän lätinä-sarjakuvani keskimmäinen osio, alkuperäiseltä nimeltään "Riihi hikisempi". Tässä osiossa ensimmäisen osion puhekuplien kieli on vaihtunut latinasta lätinäksi. Varsin pieni muutos, mutta tapahtumien tasolla mikään ei ole kuin ennen. 

Jos eksyit tähän blogiin sattumalta, kannattaa lukeminen aloittaa ensimmäisestä sarjakuvaosiosta, johon linkki alapuolella (Riihi hikinen).

 

Sarjakuvasarjan osiot Uudessa Suomessa:

Kirja-arvio: Lasse Lehtinen, Hiihtävä hautaustoimisto (Paasilinna, 2013)

Suomalaista huumorikirjallisuutta arvostellaan pääsääntöisesti melko laiskasti. Termit veijariromaani, satiiri ja muutamat muut sanan, parin kuvaukset tuottavat muutaman kappaleen kuvauksen lehden kulttuurisivuille jos sitäkään. 

Julkaise syötteitä